Konu "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" için Sosyal Bilimler Enstitüsü / Social Sciences Institute listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Türkiye’de “Gıda hukuku ve mevzuatı”: Lisans eğitimi için bir ders önerisi”
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Bu araştırma, yiyecek içecek işletmeleri için hayati bir konu olan gıda hukuku, gıda mevzuatı ve gıda ceza hukuku gibi konuların araştırılması ve bir sistem içerisinde kurgulanarak ilgili lisans eğitimlerinde bir ders ... -
Üniversite ve sektör işbirliği çerçevesinde gastronomi ve mutfak sanatları lisans programlarının Türk mutfağına yönelik derslerinin sektör ihtiyaçları bağlamında değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Bu araştırma, YÖK’e bağlı olarak faaliyet gösteren devlet ve vakıf üniversitelerinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları (GMS) bölümlerinde uygulanan Türk Mutfağına yönelik dersler ile Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları dersi ...