Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2

    • Iza buğdayı ve ekmeğinin makro bileşenleri ve mikro besin öğeleri 

      Astarcı, Mustafa (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimle Enstitüsü, 2021)
      Bu araştırma Bolu yöresinde yetişen antik tahıllardan Iza buğdayının ve ekmeğinin kimyasal bileşimini ve besin değerini belirlemek amacı ile yapılmıştır. Bu amaçla 3 farklı Iza, 1 adet Siyez ve 1 adet Flamura buğdayı analiz ...
    • Yemeklik tuz tiplerinin mineral profili açısından karşılaştırılması 

      Saruhan, Aysun (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
      Bu çalışmada, başlıca yemeklik tuz tiplerinin mineral profili karşılaştırmalı olarak belirlenmiştir. Bununla tüketicinin bilinçli tuz tercihine katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Araştırma materyali 2’si kaya tuzu, 2’si ...