Yazar "Beyter, Nurten" için Enstitüler / Institutes listeleme
-
Beslenme bilgisinin yiyecek hazırlama becerisine etkisinde gıda ve beslenme okuryazarlığı tutumunun ve davranışının aracılık etkisi
Gökgöz, Ece Suna (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Türkiye’de gastronomi alanına son yıllarda artan ilgiyle birlikte, üniversitelerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hızla yaygınlaşmıştır. Araştırmada gastronomi lisans öğrencilerinde, beslenme bilgisinin, yiyecek ... -
Dolgulu artizan çikolata üretimine yönelik deneysel bir çalışma: Antioksidan içeriği yüksek coğrafi işaretli gıda maddelerinin kullanımı
bardakçı, Gökçe (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Bu çalışmada, bitter dolgulu artizan çikolata üretiminde coğrafi işaret almış ürünleri, çikolata dolgu malzemesi (ganaj) ile birleştirilerek antioksidan değeri yüksek çikolata geliştirilmesi amaçlanmıştır. Coğrafi işaret ... -
Kamu diplomasisinde yeni bir alan olarak gastrodiplomasi ve Türkiye için bir model önerisi.
Enginler, Meryem (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Devletlerin birbirleri ile arasında olan ilişkiler kamu diplomasisi aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Süreçlerin tamamında ise kamu diplomasisi kültürel diplomasi çerçevesinde gelişmektedir. Kültürel diplomaside yer ... -
Sürdürülebilir mutfak uygulamalarına bir örnek: Ankara Fine Dining restoranlarında gıda atıkları
Kaya, Esra (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Dünya üzerinde gıda temini küresel ölçekte bir sorun olmaya doğru gitmektedir. Bunun temel nedenlerinden biri yapılan gıda israfıdır. Gıda atıkları, gıda üretim aşamalarından başlamak üzere, gıda tükemin aşamalarına kadar ... -
Türkiye’deki kadın şeflerin varoluş çabaları
İkikat, Hatice Ece (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Gelişen yaşam koşulları ve kadınların istihdamının artması ile kadın her sektörde olduğu gibi yiyecek içecek sektöründe de daha aktif rol oynamaya başlamıştır. Evde hep mutfakta olan Türk kadının profesyonel mutfaklarda ... -
Vejetaryen ve vegan mutfağının işletme boyutunda incelenmesi: Ankara ili örneği
Çakar, Fatma Serpil (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Dünyada vejetaryen ve vegan beslenme tarzına ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Bu ilginin Türkiye’de de hızla arttığı görülmektedir. Tüm toplumların genelinde hayvansal ürün tüketimi daha yaygın iken vejetaryen beslenme ve ...